Uw opname

Uw opnameDe meeste pijnbehandelingen vinden plaats via daghospitalisatie.


U dient zich aan te melden aan de receptie van het chirurgische dagziekenhuis op het uur van afspraak.  Vanop de patiĆ«ntenparking volgt U de groene pijlen en paden tot aan het dagziekenhuis.

Er wordt maximaal naar gestreefd de patiƫnten verspreid te laten binnenkomen zodat U niet te lang hoeft te wachten vooralleer Uw behandeling plaats vindt. Ondanks al onze goede intenties en planningen, vragen wij uw begrip mocht er toch enige wachttijd zijn door onverwachte omstandigheden.


Tijdens uw voorbereiding, uw behandeling en de tijd op de ontwaakzaal, kan Uw begeleider niet bij U aanwezig zijn.  Uw begeleider wordt per SMS verwittigd wanneer U op de kamer aankomt.

Uzelf kan tijdens uw voorbereiding en verblijf gratis gebruik maken van WIFI. U mag dus gerust uw GSM of laptop meebrengen.


Voor de meeste ingrepen dient U een aantal uur voor de ingreep nuchter te zijn. Het tijdstip tot wanneer U mag eten en drinken zal U meegedeeld worden bij het maken van uw afspraak.


U dient mee te brengen : een lijstje met de medicatie die U inneemt, uw radiologische beeldvorming en radiologische verslagen, uw verwijsbrief.


U hoeft niet mee te brengen : nachtkledij, waardevolle voorwerpen


Afhankelijk van het type ingreep mag U het dagziekenhuis verlaten 2 tot 4 uur na de behandeling.


Het is absoluut VERBODEN om zelf een wagen te besturen na een ingreep in de pijnkliniek. U moet dus vervoer voorzien.


Dagziekenhuis Sint Elisabeth Ziekenhuis Zottegem

Onthaal en inschrijfbalies dagziekenhuis : hier wordt U ingeschreven en kan U even wachten tot men U roept

1 van onze moderne en volledig uitgeruste behandelzalen : hier vindt de behandeling plaats. U ziet o.a. een speciale scopietafel, een digitaal fluoroscopietoestel , allerhande monitorschermen en een anesthesieventilator.

Kamer : wanneer U op de kamer arriveert, krijgt Uw begeleider een SMS met het kamernummer. Hij kan zich dan bij U vervoegen. U mag naar huis wanneer U zich goed voelt en U alles goed kan bewegen.

Voorbereidingsruimte dagziekenhuis : hier kan U zich omkleden en wordt een infuus geplaatst

Ontwaakzaal : hier worden de vitale parameters (hartslag, zuurtstofgehalte en bloeddruk) gemeten. U mag naar de kamer wanneer U goed wakker bent en alles goed kan bewegen.